Ориз тепеняки

Ориз тепеняки
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
03/12/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции4
"Различни и много интересни вкусове в една чиния - страхотен ориз тепеняки"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете ориза в малко вода. Трябва да остане сух, без течност.

Нарежете зеленчуците на парчета. Обелете гъбите. Нарежете на филийки.

В тиган сложете 3 с.л зехтин. Изпържете гъбите до златисто. Добавете лука, моркова и чушката.

Изчакайте леко да омекнат и сложете граха и скаридите.

След няколко минути добавете ориза, соевия сос, джинджифила и солта.

Изчакайте всичко да се сготви до готовност и счупете яйцето.

Разбъркайте добре.

Изчакайте няколко минути и изключете ориза на тиган.

Сипете в дълбоки чинии и сервирайте веднага ориза тепеняки.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: