Ориз тепеняки

Ориз тепеняки
Снимка: Марияна Петрова Иванова
2 / 3
03/12/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Различни и много интересни вкусове в една чиния - страхотен ориз тепеняки"

Необходими Продукти

  • ориз - 200 г Басмати
  • лук - 1 бр.
  • чушки - по парче зелена, червена жълта
  • гъби - 3 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • грах - шепа замразен
  • скариди - 20 бр. замразени
  • яйца - 1 бр.
  • сол
  • соев сос - 3 с.л.
  • джинджифил - щипка на прах
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете ориза в малко вода. Трябва да остане сух, без течност.

Нарежете зеленчуците на парчета. Обелете гъбите. Нарежете на филийки.

В тиган сложете 3 с.л зехтин. Изпържете гъбите до златисто. Добавете лука, моркова и чушката.

Изчакайте леко да омекнат и сложете граха и скаридите.

След няколко минути добавете ориза, соевия сос, джинджифила и солта.

Изчакайте всичко да се сготви до готовност и счупете яйцето.

Разбъркайте добре.

Изчакайте няколко минути и изключете ориза на тиган.

Сипете в дълбоки чинии и сервирайте веднага ориза тепеняки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: