gotvach.bg»Рецепти»Баница»Млечна Баница»Разрошена млечна баница

Разрошена млечна баница

Аника ВойтАника Войт
Мастър Шеф
3592k1k7823
Разрошена млечна баница
Снимка: Аника Войт
1 / 3
06/12/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции10
"Разнообразете класическата с разрошена млечна баница - ще се забавлявате, докато я приготвяте"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започваме с приготвянето на плънката за баницата.

В дълбока купа разбиваме 3 от яйцата, добавяме сиренето и олиото.

В киселото мляко разтваряме содата, разбъркваме и слагаме при яйцата. Всичко намачкваме и разбиваме добре. Това е плънката за пухкавата млечна баница ни.

Намажете дъното на тавата с малко олио. Вземете две кори от пакета и ги намачкайте в юмрук. Поставете ги в тавата.

С черпак сложете малко от плънката. Взимаме нова кора, намачкваме и слагаме в тавата. Взимаме втора и подреждаме до първата.

Отново е ред са сложим плънка. Така редуваме, докато продуктите не свършат.

Включваме фурната на 180 градуса.

В отделна купа разбиваме останалите две яйца заедно с прясното мляко.

С получената смес заливаме разрошената млечна баница и я слагаме да се пече до златисто.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: