gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Крем Брюле»Класически френски крем Брюле

Класически френски крем Брюле

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k9k3k5k1
Класически френски крем Брюле
Снимка: marcheva14
1 / 5
07/12/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции6
"Докоснете се до невероятния вкус на класическия френски крем Брюле - невероятно изживяване"

Необходими Продукти

  • захар - 200 г кристална
  • жълтъци - 6 бр. L яйчени
  • сметана - 600 мл 35%
  • ванилия - 1 бр. шушулка
  • сол - щипка
  • захар - кристална за карамелена коричка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разделят на жълтъци и белтъци.

Жълтъците се разбиват със захарта, ванилията и щипката сол до плътен крем, който трябва да пада на панделка от бъркалките на миксера.

Белтъците се запазват за друг вид рецепта, могат и да се замразяват във фризер до 6 месеца.

Сметана се загрява на котлон до точка на кипене. Започва да се излива при разбитите жълтъци на малки порции, като се разбърква енергично с телената бъркалка.

След като е добавена цялата сметана задължително сместа се прецежда през цедка.

Готовата прецедена смес се налива в огнеупорни купички.

Подреждат се в голяма тавичка за печене, като на дъното ѝ се поставя памучна кърпа и върху нея се подреждат купичките.

Налива се гореща вода до средата на купичките.

Пече се в затоплена фурна точно до 140 градуса и точно за 30 минути - нито повече, нито по-малко.

Изваждат се от фурната и се оставят да се охладят до стайна температура в самата водна баня.

Изваждат се и се оставят в хладилник за около 1 час, но не е задължително.

Преди да се поднесат върху крема Брюле се посипва тънък пласт, по 1 ч.л. кристална захар и с горелка се минава през захарта, за да се карамелизира.

Класическия френски крем Брюле се оставя за 2 - 3 минути да се стегне и се поднася.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: