Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Предястие Снежна гора

Предястие Снежна гора

Кулинарна мрежаКулинарна мрежа
Джедай
7466k2k4k
Предястие Снежна гора3 / 3
08/12/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • яйца - 10 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • маслини - 4 - 5 бр.
  • прошуто
  • краставици - 1 бр.
  • чедър
  • пармезан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме яйцата за 10 минути (трябва да са твърдо сварени).

На пет от тях изрязваме отдолу малко (да могат да седят прави), а отгоре с малка лъжичка издълбаваме, така че да може да се задържи другото яйце отгоре.

Шапките изрязваме от морков, нанизваме на клечки за зъби и забождаме върху яйцето.

Със сламка правим дупки за очите и копчетата. И пак със сламка ги изрязваме от маслини и ги поставяме внимателно.

Носът е от парченце морков. Шалът от прошуто.

Елхичките са от нарязана на лентички краставица (с белачката за картофи).

Сгъваме ги и ги нанизваме на клечки за зъби. Издърпваме ги внимателно и ги поставяме върху резен краставица.

Звездата е от сирене Чедър. Снегът за предястието е от пармезан.

Предястие Снежна гора е готово да радва своите малки и големи почитатели!

Източник: Maia Ivanova - Кулинарна мрежа

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: