gotvach.bg»Рецепти»Салати»Рибна Салата»Салата Златна рибка

Салата Златна рибка

Кулинарна мрежаКулинарна мрежа
Джедай
6245k1k2k
Салата Златна рибка
Снимка: Кулинарна мрежа
1 / 2
08/12/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне50 мин.
Готвене30 мин.
Общо80 мин.
Порции4

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме картофите. Настъргваме ги на ренде. Сваряваме морковите за 10 минути (не трябва да са меки).

Маринованото червено цвекло настъргваме на ренде. Маринованата риба нарязваме на малки парченца.

Към нея добавяме ситно нарязана глава лук шалот и 1 ч.л. оцет. Разбъркваме хубаво.

В чиния поставяме половината от настърганите картофи. Оформяме рибката. Посоляваме и намазваме с майонеза. Следващият ред е от цвеклото и пак майонеза.

Следващият ред е рибата с лука, малко майонеза и последен ред от картофи. Посоляваме и заглаждаме с майонеза.

Два моркова настъргваме на ренде. Оформяме главата и облепваме от всички страни. Още 3-4 моркова нарязваме на тънки кръгчета. Те са люспите на рибката за нашата рибна салата.

Останалите моркови нарязваме на лентички с белачката за картофи. Това ще е опашката.

Първо, оформяме с лентичките опашката и след това редим люспите. Горната перка и устните са от морков.

Долната перка е от морков и жълта чушка. Окото е от майонеза и зрънце черен пипер. Короната от жълта чушка.

Имаме прекрасна салата Златна рибка!

Източник: Maia Ivanova - Кулинарна мрежа

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: