gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена Риба»Шаран на фурна с ориз

Шаран на фурна с ориз

Кулинарна мрежаКулинарна мрежа
Джедай
7115k2k3k
Шаран на фурна с ориз
Снимка: Кулинарна мрежа
1 / 2
08/12/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции5

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвих шарана на фурна с ориз както го приготвяше моята свекърва.

Изчистих, измих, нарязах и посолих шарана.

В тиган запържих ориза за кратко, посолих и добавих червен пипер. Прехвърлих в тава. Наредих нарязаната риба върху ориза.

В същата мазнина (ако е малко, се долива) запържвам по-голямо количество лук, като пак слагам малко сол, черен пипер, риган, червен пипер.

Като се задуши, слагам върху рибата. Наливам вода и слагам във фурната.

Малко преди да изключа, поръсвам обилно със смлени орехи.

Източник: Анушка Кирова - Българските ястия и рецепти

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: