Пържен телешки далак
Pržena teleća slezina

Пържен телешки далак

НалиНали
Новак
175122653
Пържен телешки далак
Снимка: Нали
1 / 2
08/12/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
"Ако сте почитатели на телешкото месце, задължително опитайте рецептата за пържен телешки далак"

Необходими Продукти

  • телешки далак - 1 бр.
  • лук - 2 глави
  • червен пипер - 1 к.л.
  • черен пипер - 1 к.л.
  • бахар - 2 бр. стрити
  • джоджен - 1 к.л.
  • лимон - 1 бр.
  • сол - 1 ч.л.
  • магданоз - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Телешкия далак измиваме добре нарязваме на средни парчета и слагаме в една дълбока купа, изстискваме сока на един лимон, за да отнеме миризмата на месото. Така оставяме за около час.

В един голям тиган загряване мазнината и слагаме телешкия далак да се пържи, към края на сготвянето прибавяме лук, нарязан на колеми шайби.

Подправяме с черен, червен пипер и най-важната подправка - стриваме 2 зърна бахар, придава много хубах аромат, посоляваме и оставяме за около 5 минути да се запържи още.

Сервираме биреното мезенце с поръсен магданоз.

Пърженият телешки далак е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: