gotvach.bg»Рецепти»Паста»Спагети миланезе

Спагети миланезе

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
9495195k
Спагети миланезе1 / 2
07/10/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • спагети - 400 г
  • шунка - 250 г
  • лук - 4 глави кромид
  • гъби - 300 г
  • бульон - 100 мл телешки
  • масло - 100 г
  • доматено пюре - 50 г
  • сирене - 200 г пармезан или др.
  • магданоз - 1 връзка
  • сол - 3 ч.л.
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте маслото в тиган и запържете нарязаната на ивици шунка. Добавете скълцания кромид и нарязаните на филийки гъби. Запържете, докато гъбите омекнат.

Разредете пюрето с малко топличка вода и го добавете в съда. Овкусете със сол и пипер и долейте бульона.

Сварете спагетите в подсолена вода, отцедете ги и ги разбъркайте с 1 с.л. зехтин по желание. Поднесете порция спагети, залята със соса, поръсена с настъргано сирене и нарязан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: