Вкусни фунийки с крем

07/10/2013
Евгения
отЕвгенияНовак1617
"Любимите ни фунийки от детството - не се приготвят хич трудно и остава една от любимите ни рецепти"
Приготвяне30 мин.
Готвене15 мин.
Общо45 мин.
Порции50-60
Сготви+1 точки
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо121 242
  • Преглеждания за месеца3720
  • Преглеждания за седмицата1699
  • Коментирана7 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе си формички за фунийки и ги намазнете.

От горните продукти се приготвя меко тесто. За по лесно се дели на две топки и се оставя да отпочине около 10 мин. Разточваме едната топка на тънка кора и режем ленти около 1 см широки.

Увиваме по формичките - започваме от долу, като прищипваме тестото, за да не се отвори при печене и на горе навиваме лентата като спирала, като леко застъпваме долния пласт отдолу и да върви към горния разширен край до събирането та двете страни на фунийката.

Не се навиват до горе. След изпичане като притиснем леко двете страни на формите навътре, фунийката лесно се отделя от изпеченото тесто. Изпичат се в затоплена умерена фурна до лек розов златист цвят.

Кремът се сварява според указанията на опаковката нишесте. Леко охладен, с него се пълнят студените фунийки и отворът се потапя в смлените орехи. Поставят се в съд с борд изправени. Така наредени престояват до пълното изстиване на крема.

Може да се направи и по-гъст сладкарски крем, сметана и др. Стават меки и хрупкави, достойна наслада за следобедно кафе с приятели.подобни рецепти тук

5 27
4 5
3 4
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (7)

милена цонева
Да рецептата е страхотна и стават лесно стига да имаш повече фунийки.Мойте фунийки са от капачки за буркани. Но в никакъв начин немогат да станат за 45мин.
2
0
Радомира Михайлова
Много добре се получиха. Аз ги направих с какаов крем, тъй като последния път бяха с яйчен. Ако имате повече формички по-бързо става, но аз докато се наканя да си купя пак един комплект се наложи да си поиграя с 10 фунийки на няколко пъти ;)
1
0
Сиси
Сиси
12.11.2013 19:12
Е чак 2-3 часа, максимум час и половина стига да има налични достатъчен брой формички. Мерси за прекрасната идея и рецепта!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв