gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Мусака»Мусака в нов прочит

Мусака в нов прочит

ЕвгенияЕвгения
Новак
1658526
Мусака в нов прочит1 / 2
08/10/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции12

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват, нарязват се на едри парчета и се сваряват.

Каймата се омесва и се оставя да почине 10-20 мин.

В тава, подмазана с олио, слагаме горещите картофи и ги намачкваме с вилица и подправяме със сол. Върху пласта картофи разстиламе каймата и ситно нарязаните колбаси. Намазваме я с олио отгоре. /Предлагам Ви и да се изпробва, и да е намазана с червен пипер и олио/

Печем в загрята фурна на 250 градуса за около 20-30 мин. Вадим тавата и я поръсваме отгоре със сирене, настърган кашкавал и топеното сирене на парченца. Отново слагаме във фурната, за да се разтопи кашкавалът или запече повече по-избор.

Режем на квадрати или триъгълници по-избор. Идеята за направата е на Паленка, както и да се сложат кръгчета домати и отгоре сирене, а подправките и малки промени в рецептата от мен. Получи се доста хубава ароматна мусака.

Опитайте нещо ново!

Рейтинг

5 3
4 1
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка: