gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Мусака»Мусака в нов прочит

Мусака в нов прочит

ЕвгенияЕвгения
Новак
1659564
Мусака в нов прочит1 / 2
08/10/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
12

Необходими Продукти

  • кайма - 2 пакета х 250 г
  • галета - 1/2 пакет
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 2 - 3 с.л.
  • лук - 1 глава настърган
  • колбас - телешки салам (бекон, наденица, кренвирши или каквото имате), нарязан на ситно
  • сол - на вкус
  • чубрица
  • черен пипер
  • кимион
  • чубрица - трапезна
  • мащерка
  • магданоз - на ситно
  • картофи - 1 кг.
  • кашкавал - около 200 г (според вкуса), настърган
  • сирене - натрошено, може и топено сирене, пушено сирене
  • олио - за подмазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват, нарязват се на едри парчета и се сваряват.

Каймата се омесва и се оставя да почине 10-20 мин.

В тава, подмазана с олио, слагаме горещите картофи и ги намачкваме с вилица и подправяме със сол. Върху пласта картофи разстиламе каймата и ситно нарязаните колбаси. Намазваме я с олио отгоре. /Предлагам Ви и да се изпробва, и да е намазана с червен пипер и олио/

Печем в загрята фурна на 250 градуса за около 20-30 мин. Вадим тавата и я поръсваме отгоре със сирене, настърган кашкавал и топеното сирене на парченца. Отново слагаме във фурната, за да се разтопи кашкавалът или запече повече по-избор.

Режем на квадрати или триъгълници по-избор. Идеята за направата е на Паленка, както и да се сложат кръгчета домати и отгоре сирене, а подправките и малки промени в рецептата от мен. Получи се доста хубава ароматна мусака.

Опитайте нещо ново!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
53
41
30
20
11
Дай твоята оценка: