Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сладки Рула»Празнично баунти руло с лешници

Празнично баунти руло с лешници

Празнично баунти руло с лешници
Снимка: Красота в кухнята
1 / 2
22/03/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Общо
35 мин.
Порции
6
"Едва ли е възможно да устоите на това разкошно баунти руло с бисквити, а и не е е нужно, затова просто му се насладете"

Необходими Продукти

  • бисквити - 400 г
  • кокосово масло - 100 мл на стайна температура
  • захар - 1/3 ч.ч.
  • фъстъчен крокан - 50 г по желание
  • лешници - по желание
  • какао - 2 с.л.
  • кокосови стърготини - 50 г
  • пудра захар - 100 г
  • вода - 150 мл вряла
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Това разкошно сладко руло се приготвя много лесно и същевременно е много ефектно и подходящо за всеки специален повод. Освен като руло, може да представите сместа и под формата на домашни бонбони.

Тази рецепта е за постно сладко руло, много подходящо за празници, по време на които се пости.

Първата стъпка от приготвянето му е натрошаването на бисквитите, може да използвате блендер или да го направите ръчно с точилка. Към бисквитите добавете какаото и захарта. Хубаво разбъркайте и сипете водата, за да се получи каша.

Разстелете лист стреч фолио, сипете кашата, разпределете равномерно и покрийте с друг пласт фолио. Използвайте точилка, за да оформите съвършен пласт с дебелина 3 см.

В купа смесете кокосовото масло, стърготините, пудрата захар. Хубаво разбъркайте и изсипете върху основата. Поръсете крокана, съсредоточавайки го в широката част. Щом завиете рулото, ядките трябва да бъдат в средата.

Може да се наложи да премахнете малко от сместа преди да завиете рулото, за да изглежда естетически добре, щом получи своята форма.

Завийте го с помощта на фолиото и го сложете в хладилника за няколко часа, за да стегне. Ако сте изрязали определена част, може да я използвате за направата на бонбони. Оформете топченца, сложете лешник вътре, оваляйте в крокан стърготини.

Щом празничното баунти руло с лешници е стегнало и готово за консумиране, украсете с топченцата и поднесете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: