Начин на приготвяне
Това разкошно сладко руло се приготвя много лесно и същевременно е много ефектно и подходящо за всеки специален повод. Освен като руло, може да представите сместа и под формата на домашни бонбони.
Тази рецепта е за постно сладко руло, много подходящо за празници, по време на които се пости.
Първата стъпка от приготвянето му е натрошаването на бисквитите, може да използвате блендер или да го направите ръчно с точилка. Към бисквитите добавете какаото и захарта. Хубаво разбъркайте и сипете водата, за да се получи каша.
Разстелете лист стреч фолио, сипете кашата, разпределете равномерно и покрийте с друг пласт фолио. Използвайте точилка, за да оформите съвършен пласт с дебелина 3 см.
В купа смесете кокосовото масло, стърготините, пудрата захар. Хубаво разбъркайте и изсипете върху основата. Поръсете крокана, съсредоточавайки го в широката част. Щом завиете рулото, ядките трябва да бъдат в средата.
Може да се наложи да премахнете малко от сместа преди да завиете рулото, за да изглежда естетически добре, щом получи своята форма.
Завийте го с помощта на фолиото и го сложете в хладилника за няколко часа, за да стегне. Ако сте изрязали определена част, може да я използвате за направата на бонбони. Оформете топченца, сложете лешник вътре, оваляйте в крокан стърготини.
Щом празничното баунти руло с лешници е стегнало и готово за консумиране, украсете с топченцата и поднесете.