Двойно шоколадови пасти
Duplo čokoladni kolači
gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пасти»Двойно шоколадови пасти

Двойно шоколадови пасти

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
8037k2k6k8
Двойно шоколадови пасти
Снимка: Албена Асенова
1 / 2
07/12/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
12
"Няма нужда да казвате нищо повече, освен че десертът е двойно шоколадови пасти"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта до получаването на хубав крем. Към тях прибавете на струйка олиото и прясното мляко. След това прибавете ванилията и какаото.

Бъркайте сместа на ръка или на миксер - на най-слабите обороти. Сместа трябва да се доведе до пълна хомогенност.

Заделете една чашка от нея, която по-късно ще послужи за глазура на готовите петифури.

Към останалата смес прибавете пресятото с бакпулвера брашно.

Отново разбъркайте всичко и пресипете в тава с хартия за печене. Печете блата в загрята на 170 градуса фурна за около 30 минути. Когато е готов, извадете от фурната и нарежете на квадрати. Оставете да изстине.

Заделената какаова смес сложете в съд на котлона и бъркайте докато се сгъсти. С горещата глазура залейте студения блат за пастите.

Оставете да стегне и украсете с течен шоколад.

Двойно шоколадовите пасти са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: