gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Кавърма»Лесна кавърма на фурна със свинско месо

Лесна кавърма на фурна със свинско месо

Мария СимоваМария Симова
Гуру
2k17k3k19k21
Лесна кавърма на фурна със свинско месо
Снимка: Мария Симова
1 / 3
14/12/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6
"Тази лесна кавърма със свинско е подходяща за първи опит с това ястие - насладете се"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг
  • лук - 3 глави
  • праз - 2 стръка
  • чушки - 2 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • люти чушки - 1 бр. суха
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • сол - на вкус
  • чубрица - за поръсване на вкус
  • вода - 1 ч.ч. топла
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинското месо на парчета за готвене, измийте и подсушете.

В тава с капак нагрейте 5 с.л. олио и прибавете месото, поръсете с черен пипер на вкус и почистената от семената и нарязана на ситно люта чушка, пържите до златист цвят на месото.

Нарежете почистените лук, морков и чушки на ивици а праза, преполовете стръковете през средата и нарежете на по-едро.

Прибавете нарязания зеленчук към запърженото до мазнина месо, добавете червения пипер и разбъркайте.

Изчакайте да поомекнат зеленчуците и премахнете тавата от котлона.

Посолете на вкус кавърмата, налейте топлата вода и поръсете с чубрица на вкус.

Поставете капака на тавата и я поставете в предварително нагрята на 200 градуса фурна, печете лесната кавърма на фурна със свинско месо за около 30-35 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: