Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Орехова Торта»Орехово-шоколадова торта с много крем

Орехово-шоколадова торта с много крем

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Готвач
2321k1k1k2
Орехово-шоколадова торта с много крем
Снимка: Йозлям Кадирова
1 / 3
07/12/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
12
"Доста трудно човек може да мине само с едно парче от тази орехова торта с много, много шоколад"

Необходими Продукти

  • блатове
  • брашно - 4 с.л.
  • белтъци - 6 бр.
  • орехи - 10 с.л.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • захар - 6 с.л.
  • крем
  • жълтъци - 6 бр.
  • краве масло - 120 г
  • пудра захар - 120 г
  • декорация
  • олио - 2 с.л.
  • шоколад - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Белтъците се разбиват заедно със захарта на сняг. Към тях се добавят пресятото брашно и содата. Разбърква се с помощта на сладкарска шпатула.

Прибавят се орехи и отново се бърка леко, за да не спаднат белтъците. Получената смес се сипва в тавичка (моята е 20 см) и се пече на 180 градуса до готовност.

Заделените жълтъци се стоплят на водна баня заедно с пудрата захар, като се бърка непрекъснато. Щом течността започне да се сгъстява и да добива консистенция на крем, съдът се сваля от котлона и се оставя да се охлади настрана.

Маслото трябва да бъде със стайна температура. Разбива се, най-добре с миксер, и към него се добавя сместа с жълтъците.

Върнете се към блатовете, които могат да са 2 или 3 бр., аз ги разрязах на 2. Между тях разпределете яйчения крем.

Върху втория блат се изсипва разтопен на водна баня шоколад, който е предварително охладен.

Готовата орехова торта трябва да се прибере в хладилник, за да стегне. Половин час е достатъчен.

След това орехово-шоколадовата торта с много крем е готова за хапване!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: