Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Чийзкейк»Класически немски Кезекухен

Класически немски Кезекухен

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k8k12
Класически немски Кезекухен
Снимка: Албена Асенова
2 / 5
08/12/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8
"Един от любимите немски сладкиши, който задължително трябва да опитате - Класически немски Кезекухен"

Необходими Продукти

  • За блата
  • брашно - 1.5 ч.ч.
  • яйца - 1 бр.
  • масло - 125 г
  • захар - 1 с.л.
  • ванилова захар - 1 пакетче
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • За пълнежа
  • извара - 600 г
  • масло - 50 г
  • захар - 150 г
  • яйца - 4 броя
  • пшеничено нишесте - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо пригответе блата. В купа пресейте брашното с бакпулвера. Добавете захарта, ваниловата захар, яйцето и маслото.

Замесете тестото, което в началото е много ронливо, но постепенно започва да се събира и да се оформя на топка.

Разстелете го на дъното на форма с откопчаваща се стена и предварително покрита с хартия за печене.

По стените трябва да оформите борд от тестото. След това приберете формата с блата в хладилника.

Междувременно пригответе пълнежа за сладкиша. Разбийте захарта с омекналото масло.

Едно по едно добавете яйцата, следва пшеничното нишесте. Накрая добавете и изварата, която се бърка с телена бъркалка.

Изсипете получената смес върху блата. Загрейте фурната на 180 градуса и печете сладкиша около 1 час.

Щом е готов, изключете фурната и оставете вътре за 10-тина минути. Изстиналият сладкиш трябва да се съхранява в хладилник. Сервира се добре охладен.

Класическият немски Кезекухен е много вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: