Безглутенови царевични хлебчета
Bezglutenski kukuruzni hlepćići
gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хлебчета»Безглутенови царевични хлебчета

Безглутенови царевични хлебчета

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
5917k2k2k4
Безглутенови царевични хлебчета
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 2
05/01/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции4
"Вкусни безглутенови царевични хлебчета, които се хапват да един дъх"

Необходими Продукти

  • царевично брашно - 1 ч.ч.
  • безглутеново брашно - 1 ч.ч.
  • прясно мляко - 150 - 180 мл
  • яйца - 1
  • мая - 15 г от кубче
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1/2 ч.л.
  • зехтин - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо смесете двата вида брашно. Добавете към тях яйцето, чаена лъжичка сол и половин лъжичка захар. Сипете зехтина и разтворената в малко топло мляко мая.

Постепенно замесете хомогенно тесто.

Късайте топчета от тестото - по 80 г всяко, след което оформете на малки хлебчета.

Наредете ги в тава с хартия за печене. Покрийте с чиста кърпа и ги оставете на топло, за да втаса. Необходими са около 3 часа.

Втасалите питки намажете с олио и изпечете в предварително загрята на 180 градуса фурна до приятен загар.

Безглутеновите царевични хлебчета са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: