Пухкави пържени понички с дупка
Vazdušaste pržene krofnice sa rupom
gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Понички»Пухкави пържени понички с дупка

Пухкави пържени понички с дупка

Илияна ДимоваИлияна Димова
Новак
31106563127
Пухкави пържени понички с дупка
Снимка: Илияна Димова
1 / 3
11/01/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
30
"Пухкави пържени понички за семейна закуска"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете тенджера с вода на котлона. Сипете вътре захарта и маслото. Разбъркайте добре до разтваряне на продуктите. Щом това стане, дръпнете от огъня и оставете да изстине.

Добавете жълтъците, маята и ванилията към сместа. Разбъркайте добре и малко по малко сипете брашното. Замесете меко тесто, което да не лепне.

Тестото се покрива с кърпа или с фолио. Оставете го да втаса. Щом удвои обема си, разделете го на две равни части.

Всяка част разточете на кора с дебелина поне 5 мм. С помощта на формичка или чаша изрежете вашите понички.

В средата на всеки донът направете дупка с помощта на капачка или по-малка форма. Покрийте с кърпа, за да втасат. След това ги поръсете с брашно.

Пухкавите пържени понички с дупка изпържете в загрято олио до златист загар.

Извадете върху кухненска хартия, която да попие излишната мазнина. Поръсете с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: