Гъста грах яхния

Гъста грах яхния

Илияна ДимоваИлияна Димова
Новак
227655615
Гъста грах яхния
Снимка: Илияна Димова
1 / 2
20/01/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции2
"Гъста грах яхния, от която си топваме домашно хлебче и хапваме сладко"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изсипете буркана с граха в цедка и измийте добре с вода. Обелете и настържете лука, може и да го нарежете на дребно.

Измийте, обелете и нарежете моркова. Чушките почистете от семената и дръжките и също нарежете.

В тенджера с вода и олио задушете лука, моркова и чушките. Щом водата се изпари, добавете граха, брашното, червен и черен пипер, къри.

Сипете 2-3 чаши топла вода и варете постната яхния няколко минути. След това добавете доматите - обелени и нарязани на дребно. Ако е нужно, посолете.

Варете грах яхнията до желаната гъстота.

Гъстата грах яхния поднесете, поръсена с пресен магданоз, накълцан на дребно.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: