gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Парфе»Класическа торта парфе

Класическа торта парфе

Милена АлександроваМилена Александрова
Иноватор
4492k8402k1
Класическа торта парфе
Снимка: Анонимен
1 / 5
23/12/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
55 мин.
Порции
8
"От това класическо парфе искаме по-голямо парче - и вие, нали"

Необходими Продукти

  • За блата
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 4 с.л.
  • брашно - 4 с.л.
  • ванилия - 1 пакетче
  • бакпулвер - 1/2 ч.л.
  • За парфето
  • сметана - 150 мл сладкарска
  • захар - 3 с.л.
  • ванилия - 1 пакетче
  • кисело мляко - 3 с.л. цедено
  • желатин - 1 пакетче
  • вода - 2 с.л. студена
  • За декорация
  • боровинки - 1 ч.ч.
  • сладко от малини - 2 с.л.
  • вода - 2 с.л.
  • шоколадови пръчици - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбиваме яйцата със захарта на светъл пухкав крем. Добавяме ванилията, брашното и бакпулвера и продължаваме да разбиваме още малко.

Покриваме малка кръгла тавичка с лист хартия за печене и изсипваме в нея сместа.

Печем блата на 180 градуса около 10-12 минути. Изваждаме го от фурната, оставяме го да изстине и го отделяме от хартията. Поставяме го във форма с отделящо се дъно.

Разбиваме сметаната със захарта. Добавяме цеденото мляко и ванилията и разбъркваме на ръка.

Сипваме желатина във вода и го разбъркваме. Оставяме го за малко да набъбне и го загряваме в микровълновата или на водна баня, за да се разтопи.

Наливаме го в крема и разбъркваме много хубаво, за да се смеси всичко. Изсипваме крема върху блата и заравняваме.

Увиваме с фолио и прибираме в хладилника за една нощ.

Отделяме тортата парфе от формата.

Смесваме малиновото сладко с водата и загряваме за 1 минута в микровълновата. Оставяме да се охлади. Заливаме с този топинг парфето.

Украсяваме парфето с боровинки и шоколадови пръчици.

Може да използвате и други плодове по желание.

Лесна и вкусна класическа торта парфе.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: