Маслени картофки, пълнени с печурки
gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Пълнени Картофи»Маслени картофки, пълнени с печурки

Маслени картофки, пълнени с печурки

Маслени картофки, пълнени с печурки
Снимка: Йорданка Ковачева
1 / 3
08/01/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне12 мин.
Готвене20 мин.
Общо32 мин.
Порции4
"Насладете се на една феерия от вкусове с тази рецепта за пълнени картофи"

Необходими Продукти

  • картофи - 4 бр. по - големи
  • печурки - 10 - 12 бр.
  • краве масло - 2 с.л.
  • чесън - 3 скилидки
  • заквасена сметана - 4 с.л. с връх
  • зехтин - 2 с.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • лимонов сок - 2 - 3 с.л.
  • кашкавал - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Картофите се варят във вода, в която сме сложили щипка сол. Може да бъдат по-твърди, но не и преварени.

2. През това време гъбите се почистват и се режат на четвъртини, после на филийки. Чесънът също се бели и реже на филийки.

3. В тиган със зехтин се сотират чесънът и гъбите.

4. Картофите се режат на две половини, а вътрешността им се издълбава.

5. Слага се при печурките и се смесва с маслото, черния пипер, солта, сметаната и лимоновия сок.

6. Картофените лодки се пълнят със сместа. Поръсват се с кашкавал.

7. Ароматните пълнени картофи се пекат на 200 градуса до златист загар.

Невероятно вкусни и лесни за приготвяне маслени картофки, пълнени с печурки!

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: