Празнично Ашуре за Бъдни Вечер
Praznični Ašure za Badnje veče
gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Ашуре»Празнично Ашуре за Бъдни Вечер

Празнично Ашуре за Бъдни Вечер

Мария СимоваМария Симова
Гуру
2k17k3k18k21
Празнично Ашуре за Бъдни Вечер
Снимка: Мария Симова
1 / 3
25/12/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Страхотно празнично Ашуре"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и измийте житото много добре. Поставете го в купа и налейте студена вода, оставете за 1 нощ да накисне.

На следващия ден, прецедете водата, изплакнете отново житото и налейте друга студена вода. Поставете на котлона и варите до пълно омекване и набъбване на житото.

Отделете 1/3 част от житото а останалото заедно с отварата пасирайте.

Смесете пасираната смес с отделените цели зърна, захарта, стафидите, половината счукани на по-едро орехови ядки и поставете на котлона. Разтворете нишестето в половин чаша студена вода и след като заври сместа, прибавете разтвореното нишесте при непрекъснато бъркане. Две минути след завиране прибавете ванилията и канелата, разбъркайте и премахнете тенджерата от котлона.

Намокрете десертните купички обилно със студена вода и разпределете ашурето.

Преди сервиране, обърнете ашурето в десертни чинии и поръсете с пудра захар и останалите счукани орехи.

Това е моят вариант за Ашуре, без розова вода.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: