Начин на приготвяне
Бисквитите се натрошават на ситно и към тях се добавя разтопеното краве масло. Разбърква се, докато сместа стане на трохи.
Бисквитената основа се разпределя във форма с подвижно дъно и се притиска добре по дъното, за да се оформи плътна основа. Поставя се в хладилника за около 1 час да стегне.
В купа се разбърква с миксер крем сиренето заедно със захарта и течната сметана и ванилията до еднородна смес.
Желатинът се разтваря в студена вода докато набъбне, след което се загрява на водна баня и се добавя към крема.
Разбърква се добре и се изсипва върху основата, заглажда се и лесният чийзкейк се поставя в хладилник за около 1 час.
След като повърхността стегне, се приготвя ягодовият слой – плодът, предварително почистен и измит, се смесва със захарта и водата, добавя се желатинът по указания начин и внимателно се смесва с водата и желатина и се разпределя внимателно върху чийзкейка.
Поставете ягодовия чийзкейк отново в хладилник за една нощ.
Преди сервиране внимателно прокарайте върха на тънък нож по стената на формата с лесния чийзкейк с ягоди, преди да я свалите.
Коментари