Панирано люто пилешко

Панирано люто пилешко

Кристиан АлександровКристиан Александров
Мастър Шеф
5763k2k9722
Панирано люто пилешко
Снимка: Кристиан Александров
1 / 2
27/12/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне25 мин.
Готвене30 мин.
Общо55 мин.
Порции4
"Предлагаме една страхотна рецепта за панирано пилешко за всички почитатели на пикантната храна"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме пилешкото филе на парчета и го заливаме с киселото мляко. Объркваме и прибираме в хладилника за 4-5 часа.

След това изтръскваме парчетата пилешко от киселото мляко и ги подреждаме в чиния. Посоляваме ги.

Смиламе корнфлейкса. Към него добавяме лютия червен пипер, кърито, черния пипер и куркумата. Разбъркваме.

Разбиваме яйцата.

Сипваме брашно в чиния.

Загряваме олио в дълбок тиган.

Овалваме пилешкото в брашно, след това топваме в разбитите яйца, овалваме в корнфлейкс и накрая ги поставяме да се пържат в горещото олио.

Изпържваме пилешките хапки до готовност и ги изваждаме върху хартия да се отцедят, а след това ги подреждаме в чиния за сервиране.

Сервираме вкусното панирано люто пилешко с любимата гарнитура и сосче по желание.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: