gotvach.bg»Рецепти»Салати»Суши»Празнична салата суши

Празнична салата суши

НикиНики
Мастър Шеф
6455k2k1k2
Празнична салата суши
Снимка: Ники
1 / 4
28/12/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне60 мин.
Готвене40 мин.
Общо100 мин.
Порции1
"Ето нещо, достойно за централното място на трапезата - празнична салата суши"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме ориза добре под течаща вода. Поставяме го в цедка да се отцеди. След това слагаме в тенджера и го заливаме с вода в съотношение 1:1.

Слагаме на котлона, щом водата заври намаляме котлона, слагаме капака и оставяме да къкри 10 минути. След това изключваме котлона и оставаме под капак още 10 минути.

Гъбите нарязваме и задушаваме в масло. Краставиците и авокадото почистваме и нарязваме на филийки.

На дъното на крьгла форма с падащо дъно слагаме алуминиево фолио. Сварения ориз поръсваме с оризовия оцет и разбъркваме.

На дъното на формата слагаме тънък слой ориз, после авокадо, краставици, гъби, слайсове риба, отново авокадо и краставици.

Редуваме така, докато завършим със сьомга. Махаме внимателно формата и поръсваме със семена. Поднасяме сушито със соев сос и уасаби сос.

Празничната салата суши е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: