Класическа морковена торта

НикиНики
Гуру
7736k3k4k3
Класическа морковена торта
Снимка: Ники
1 / 3
28/12/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
90 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
140 мин.
Порции
8
"Не знаем дали сте хапвали морковена торта, но тази заслужава да се опита и то възможно най-скоро"

Необходими Продукти

  • За блатовете
  • олио - 1 1/2 ч.ч.
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 2 ч.ч.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • ванилия - 2 бр.
  • сода за хляб - 2 ч.л.
  • бакпулвер - 2 ч.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • канела - 2 ч.л.
  • моркови - 3 ч.ч.
  • орехи - 1 ч.ч. натрошени
  • За крема
  • масло - 1/2 ч.ч. меко
  • крема сирене - 200 г меко
  • пудра захар - 4 ч.ч.
  • ванилия - 1 бр.
  • шоколад - тъмен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбиваме яйцата, захарта, маслото и ванилията.

В друга купа смесваме сухите подправки и ги разбъркваме. Добавяме настърганите моркови и натрошените орехи.

Объркваме добре продуктите. Добавяме сухата смес към другата, разбъркваме добре и разделяме сместа на две части.

В тава си слагаме хартия за печене и изпичаме блатовете.

Приготвяме си крема от изброените продукти до кремообразна смес. В поднос слагаме единия блат, мажем с крема, слагаме другия блат и отново мажем обилно с крем.

Шоколада разтопяваме на водна баня и украсяваме тортата.

Оставяме морковената торта на хладно за няколко часа да поеме крема.

Класическата морковена торта е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: