gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Еклери»Празнични солени еклери

Празнични солени еклери

Празнични солени еклери
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 5
02/01/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
12
"Сладките ги обичаме, но солените еклери са просто върха - надминаха всичките ни очаквания"

Необходими Продукти

  • еклери - 12 бр.
  • фоа гра - 200 г пастет
  • крема сирене - 70 г
  • вино - 10 мл Опорто или Педро Хименес
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Еклерите разрежете през средата и заделете.

В купа сложете фоа грато и крема сиренето. Намачкайте добре с вилица до еднородна смес.

Добавете виното и черния пипер. Разбъркайте отново.

Напълнете пош с накрайник.

Шприцовайте крема в еклерите. Затворете с капачето и подредете в подходяща чиния.

Ако обичате сладко-солено, може да поръсите празничните солени еклери с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: