gotvach.bg»Рецепти»Баница»Щрудел»Бърз ябълков щрудел

Бърз ябълков щрудел

Моника ТраяноваМоника Траянова
Чирак
39213139180
Бърз ябълков щрудел
Снимка: Моника Траянова
1 / 3
30/12/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
10
"Толкова е бърз този ябълков щрудел, че докато се обърнете и тавата ще бъде празна"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и настържете ябълките на едро ренде.

В отделен съд вземате и отцеждате ябълките, като ги пресовате с ръце. Сипете захарта орехите и канелата към отцедените ябълки.

Разтапяте маслото. Вземате пакета с кори и го разрязвате през средата.

Намазвате една кора с масло слагате от плънката в долния край, като се оставя място в двата края.

Хващате единия край и го поставяте към центъра плътно до плънката същото и с другия край и навивате на пурички.

Наредете лесните щрудели върху хартия за печене в тава и намажете отгоре с масло.

Печете в загрята фурна на 180 гр за 30 мин до златист загар.

Поръсете бързия ябълков щрудел с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: