Сладко плато Добре дошли!

Виктория ГеоргиеваВиктория Георгиева
Мастър Шеф
3062k7146941
Сладко плато Добре дошли!
Снимка: Виктория Георгиева
1 / 3
31/12/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции10

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма купа се чукват яйцата. Добавя се киселото мляко. Добавя се бакпулверът и се разбива. Активира се.

Добавят се захарта и какаото. Разбива се с телена бъркалка. Добавя се олиото.

Брашното се добавя постепенно. Разбива се.

Подготвя се намазнена и набрашнена форма за кекс. Пече се до готовност. Оставя се да изстине.

В голяма купа се натрошава кексът. Добавя се течният шоколад и сокът на 2 мандарини. Размесва се добре до получаване на лепкава, трошна смес.

Оформят се топченца с големината на хапка. Нареждат се на дъска и се слагат в хладилника.

Половината от кокосовите стърготини се оцветяват в червено с боя за сладки. Ако се намокрят, се изсушават за кратко в микровълновата.

В купа се начупва шоколадът. Добавя се маслото. Разтапят се в микровълновата. Разбърква се.

Всяко бонбонче се намазва с шоколад и се поръсва с кокос или захарни пръчици. Слагат се парти шишчета и се оставят в хладилника.

Ананасът се нарязва на 2 през средата, по дължина. Издълбава се, като се стремим да запазим максимално цяло парче ананас и да запазим кората, която ще ползваме за купичка.

Почиства се твърдата среда на ананаса. Нарязват се на парчета. Портокалите и мандарините се обелват и се разчупват на парчета.

Ябълките се измиват и почистват от семките. Нарязват се на парчета. Лодките от ананас се пълнят с плодовете.

Изкарват се плодчета от нара. Поръсват се. Плодовата салата се слага в средата на платото. Отстрани се нареждат бонбончета.

Нападайте сладкото плато Добре дошли!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: