gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Капама»Капама по Странджански

Капама по Странджански

Златина ЖелязковаЗлатина Желязкова
Помощник Готвач
666675703731
Капама по Странджански
Снимка: Златина Желязкова
1 / 4
01/01/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
12
"Капамата по Странджански винаги минава на преден план, щом бъде сервирана на празничната трапеза"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се запържва и се добавят каймата и подправките.

Навиват се сарми.

В глинен гювеч с намазнено дъно се нареждат ред сарми, ред свински пържоли, ред сарми, ред пилешки пържоли, ред зелеви листа, наденицата и отгоре отново зелеви листа.

Слага се пак олио и малко вода и капамата се пече в предварително загрята фурна за 2-3 часа.

Вкусна капама по Странджански за новогодишната нощ!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: