Начин на приготвяне
Сварете картофките в леко подсолена вода за 25 минути. Ако са пресни и с тънка кожичка, може да я оставите, в противен случай ги обелете.
Срежете всяко картофче на половина и подредете в плато с разрязаната страна нагоре.
Смесете майонезата за соса със сметаната, хайвера, горчица, сол, пипер и лимонов сок.
Сложете по една купчинка върху всеки половинка картоф.
Нарежете на тънки парченца сьомгата и поставете по едно върху майонезения сос. Върху нея поръсете с по половин лъжичка черен хайвер и украсете със свежи листенца от розмарина и копъра.
Поднесете празничното мезе с купичка от останалия майонезен сос с хайвер.
Да ви е вкусно с това предястие от картофки със сьомга и хайвер!