Начин на приготвяне
Извадете тестото от фризера вечерта и го оставете в хладилника за през нощта. Сутринта го извадете върху набрашнен плот и го разтворете внимателно.
Включете фурната да се загрява на 200°C
Застелете тавичка с хартия за печене.
Намажете тестото внимателно с мекото масло.
Нарежете го на триъгълници с размер на основата около 10 см. Получават точно 8 триъгълника. Направете малък разрез в широката част навътре около сантиметър.
Навийте триъгълниците не много стегнато като оформите кроасан, а краища леко свиете навътре.
Подредете ги в тавичката на разстояние един от друг, намажете ги с разбития с млякото жълтък.
Печете около 20 минути или до златиста коричка, след което охладете леко за няколко минути и поднесете с чаша мляко или кафе.