Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Бутер тесто»Кроасани»Бързи френски кроасани с готово тесто

Бързи френски кроасани с готово тесто

АлбенаАлбена
Новак
2815158
Бързи френски кроасани с готово тесто
Снимка: Албена
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
35 мин.
Порции
8
"Изискана закуска от френски кроасани - добавете чаша силно кафе и събуждането ще бъде повече от прекрасно"

Необходими Продукти

  • бутертесто - 1 опаковка (400 г)
  • масло - 1 с.л. меко
  • жълтъци - 1 бр.
  • прясно мляко - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Извадете тестото от фризера вечерта и го оставете в хладилника за през нощта. Сутринта го извадете върху набрашнен плот и го разтворете внимателно.

Включете фурната да се загрява на 200°C

Застелете тавичка с хартия за печене.

Намажете тестото внимателно с мекото масло.

Нарежете го на триъгълници с размер на основата около 10 см. Получават точно 8 триъгълника. Направете малък разрез в широката част навътре около сантиметър.

Навийте триъгълниците не много стегнато като оформите кроасан, а краища леко свиете навътре.

Подредете ги в тавичката на разстояние един от друг, намажете ги с разбития с млякото жълтък.

Печете около 20 минути или до златиста коричка, след което охладете леко за няколко минути и поднесете с чаша мляко или кафе.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: