gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Домашен млечен хляб

Домашен млечен хляб

Домашен млечен хляб
Снимка: Кристина Александрова
1 / 5
04/01/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
1 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
21 мин.
Порции
10
"Вероятно и на вас ви звучи интересно - защо просто не го опитате, домашният млечен хляб е просто страхотен"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Разтворих маята в топлото мляко заедно със захарта и солта, в друга купа разбърках добре, яйцето, водата, киселото мляко и олиото.

След това добавих млякото с маята към яйчената смес, разбърках добре и започнах да добавям брашно и да меся.

Оставих да втаса в купата в леко загрята фурна за около 20 мин.

После прехвърлих в леко намазнена и набрашнена формичка, пак втаса домашният хляб, докато изпълни формичката.

Намазах домашния млечен хляб с жълтък и пекох на 200°C - до приятен кафеникаво златист загар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: