Гюл бюрек

Гюл бюрек

Гюл бюрек
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 2
04/01/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции6
"Казваме ви добро утро с вкусен гюл бюрек - и разбира се, че даваме рецептата, за да не го гледате само на снимка"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо си подготвяме корите, като ги нарязваме на четири триъгълника.

Така получаваме 12 бр. които ги подреждаме една върху друга.

Разбиваме си яйцата в дълбок съд, като към тях добавяме прясното мляко, олиото и бакпулвера.

Готовата смес разбърквате добре.

Натрошаваме си сиренето и оставяме на страна.

Намазваме си тавата с малко олио.

Слагаме върху всяка кора от яйчената смес и разнасяме равномерно.

Плънката поставяме в широкия край на триъгълник.

Навиваме на руло и после на охлюв.

Нареждаме ги в тавата, поставяме по парченце масло в центъра на всяко парче.

Поръсете със сусам и оставяме бюрека за 10-15 минути да поеме течността.

Поставяме в загрята фурна на 180 градуса.

Печете Гюл бюрека около 30 минути, или до желания загар

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: