Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Салата Цезар»Салата Цезар без месо

Салата Цезар без месо

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Салата Цезар без месо
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
2
"Свежа и апетитна салата Цезар без месо - гарантираме, че ще се влюбите във вкуса"

Необходими Продукти

  • айсберг - 260 г
  • чери домати - 2 - 4 бр. за украса, по желание
  • тофу - 150 г
  • препечени филийки - 4 бр. пълнозърнести
  • Дресинг
  • каперси - 50 г
  • бадемово мляко - 80 мл
  • пекан - 45 г
  • винен оцет - 30 мл
  • зехтин - 30 мл
  • чесън - 2 скилидки
  • маслини - 50 г зелени, обезкостени
  • сол - 1/2 ч.л. или на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Най-напред измийте айсберга. След като се отцеди, го накъсайте. Добавете тофуто, нарязано на парченца или лентички.

Нарежете филийките хляб на ситно, който трябва да бъде за вегани. Може да използвате стар хляб или да направите крутони.

Дресинга за салата Цезар се приготвя като се смесват всички съставки. Смелете ги в блендер за по-гладка консистенция.

Отделете половината от соса Цезар и го сипете при айсберга. Добавете тофуто и разбъркайте, за да се смесят.

Прехвърлете готовата зелена салата, поръсете с останалата част от дресинга, крутоните и чери доматите.

Салатата Цезар без месо е невероятно вкусна и определено ще ви допадне, дори да харесвате оригиналната рецепта с месо или аншоа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: