gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Панировка Патафри

Панировка Патафри

Elena TodorovaElena Todorova
Чирак
9494213k
Панировка Патафри1 / 2
14/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4
"Вижте как се прави прочутата панировка Патафри - защото ви е време да влезете в групата на кулинарните майстори"

Необходими Продукти

  • брашно - 250 г
  • яйца - 6 бр.(3 бр. яйца + 3 бр. белтъци)
  • бира - 250 г светла(може мляко или вода)
  • сол - на вкус
  • олио - 100 мл
* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Брашното се пресява в подходящ съд.

В средата му се прави малко кладенче, в което се изсипват яйцата и малко от олиото. Разбийте продуктите, като постепенно добавяте бирата (водата или млякото).

Разбивайте с телена бъркалка до получаването на гладка смес. Време е да добавите и останалото олио и добре да объркате.

Трите белтъка се разбиват на твърд сняг, заедно с щипка сол, след което внимателно се прибавят към останалите продукти за панировката.

Панировката Патафри е готова. Когато панирате с нея, първо оваляйте продуктите в брашно, след това в Патафри изпържете в добре загрята маслена баня.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.3
52
41
32
21
11
Дай твоята оценка: