Gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Панировка Патафри

Панировка Патафри

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
949862
Панировка Патафри2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4
"Вижте как се прави прочутата панировка Патафри - защото ви е време да влезете в групата на кулинарните майстори"

Необходими Продукти

  • брашно - 250 г
  • яйца - 6 бр.(3 бр. яйца + 3 бр. белтъци)
  • бира - 250 г светла(може мляко или вода)
  • сол - на вкус
  • олио - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява в подходящ съд.

В средата му се прави малко кладенче, в което се изсипват яйцата и малко от олиото. Разбийте продуктите, като постепенно добавяте бирата (водата или млякото).

Разбивайте с телена бъркалка до получаването на гладка смес. Време е да добавите и останалото олио и добре да объркате.

Трите белтъка се разбиват на твърд сняг, заедно с щипка сол, след което внимателно се прибавят към останалите продукти за панировката.

Панировката Патафри е готова. Когато панирате с нея, първо оваляйте продуктите в брашно, след това в Патафри изпържете в добре загрята маслена баня.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.3
52
41
32
21
11
Дай твоята оценка:

Коментари

Яница Николова
Яница Николова
Страхотна!
25.06.2018 22:41
Сергей Анчев
Сергей Анчев
Колежке, мога да Ви препоръчам една книга
More fast food my way
Jacques Pepin, 2008 г.
Има я като електронно издание.
Няма защо да откривате топлата вода.
По-добре четете повече.
08.01.2018 12:19
4
7
Доброслава
Доброслава
Най-добрата панировъчна смес за бяла риба и рибни продукти /калмари, миди/!
02.01.2014 15:14
8