Дълги банички с рикота

Дълги банички с рикота

Ivi  VaccaIvi Vacca
Иноватор
4245k1k915
Дълги банички с рикота
Снимка: Ivi Vacca
1 / 3
06/01/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции5
"В момента, в който видяхме дългите банички с рикота, разбрахме каква ще бъде утрешната закуска"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тези вкусни дълги банички са идеални за аперитив или за започване на вечеря с приятели!

Пригответе пълнежа, като задушите бейби спанака в незалепващ тиган със струйка масло в продължение на 5 минути, колкото да омекне Оставете да се охлади напълно, преди да ги накълцате с нож и добавете към рикотата със сиренето, солта и черния пипер. Разбъркайте всичко добре и оставете настрана..Ако ползвате магданоз, просто го нарежете и добавете към сместа.

Нарежете всеки лист на 2 части, така че да се получат 2 листа. Намажете повърхността на листа със зехтин, смесен с водата.

Поставете лъжица пълнеж в долната част на листа, затворете страничните краища, намокрете ги отново с емулсията от зехтин и вода и увийте рулото на тестото до края.

Поставете баничките със спанак върху лист за печене, покрит с хартия за печене, и преди да ги изпечете ги намажете с емулсията и разпределете сусама върху тях.

Изпечете дългите банички с рикота в предварително загрята фурна на 180°C за около 10 минути, до златисто от двете страни.

Извадете от фурната и сервирайте охладени.

Насладете се!

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: