Лучена яхния с кюфтенца
Janija od luka sa ćufticama
gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Яхния»Лучена яхния с кюфтенца

Лучена яхния с кюфтенца

Гергана  ГеоргиеваГергана Георгиева
Мастър Шеф
3792k8403k5
Лучена яхния с кюфтенца
Снимка: Гергана Георгиева
1 / 4
07/01/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Ароматна и много лека лучена яхнийка с кюфтенца"

Необходими Продукти

  • ЗА КЮФТЕНЦАТА
  • кайма - 750 г
  • хляб - 1 филия
  • яйца - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • кимион - 1/2 ч.л.
  • сол на вкус
  • ЗА ЯХНИЯТА
  • лук - 4 глави
  • моркови - 2 бр.
  • домати - 1 бр.
  • олио - 100 мл.
  • брашно - 2 с.л.
  • зеленчуков бульон - 1 кубче
  • червено вино - 50 мл
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • дафинов лист - 2 - 3 листчета
  • вода - 1200 мл
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо направете кюфтенцата, като в купа сложете каймата, филийката хляб предварително натопена във вода и отцедена, яйцето, настъргания лук, подправките и сол на вкус.

Измесете сместа добре и направете кюфтенца със средна големина.

В тенджера загрейте олиото и задушете в него за 5-6 мин. нарязания на дребно лук и рендосаните на ренде моркови. Прибавете брашното и червения пипер.

Задушавайте още 2 минути и добавете рендосаният на ренде домат и червеното вино.

Поръсете с черен пипер, сложете дафиновите листчета и зеленчуковия бульон.

Разбъркайте добре и налейте топла вода. Прибавете сол на вкус и в така получената яхния сложете кюфтенцата.

Захлупете с капак и гответе яхнията на тих огън около 30 минути.

Сервирайте лучената яхния с кюфтенца по желание поръсена с пресен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: