gotvach.bg»Рецепти»Пица»Картофена пица с моцарела

Картофена пица с моцарела

Картофена пица с моцарела
Снимка: Пламена Иванова Екимова
1 / 2
09/01/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции2

Необходими Продукти

  • картофи - 500 г
  • оризово брашно - 60 г
  • овесени ядки - 140 г
  • яйца - 2 бр.
  • доматено пюре - 1 консерва (малка)
  • маслини - 10 бр. без костилка
  • лук - 1 глава
  • чушки - 1 бр. зелена
  • кренвирши - 2 бр.
  • моцарела - 1 пакет от 300 г
  • масло - 30 г
  • кашкавал - за настъргване
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
  • риган
  • босилек
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и се сваряват. След като се сварят, се изцеждат и се намачкват с гевгир.

Към тях се добавят две яйца, оризовото брашно и предварително смлените овесени ядки, подправя се със сол, черен пипер и босилек. Сместа се обърква хубаво с лъжица.

Получава се лепкаво меко тесто, което се оставя да престои около 15 минути. Тестото се разпределя върху хартия за печене.

Пече се в тава в предварително загрята на 180°С и вентилатор фурна за около 20 минути.

След това тавата с тестото се изважда от фурната.

В доматеното пюре се добавят нарязани на ситно маслини и подправките чубрица и риган (аз блендирах соса, за да стане хомогенен).

Тестото се намазва с доматената смес. Отгоре се нареждат предварително нарязани на кръгчета кренвирши, чушка, лук и моцарела.

Настъргва се кашкавал и пицата се връща обратно във фурната. Пече се до златисто.

Картофената пица с моцарела е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: