gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Млечен лимецов хляб в хлебопекарна

Млечен лимецов хляб в хлебопекарна

Мария БожиловаМария Божилова
Иноватор
3952k1k4405
Млечен лимецов хляб в хлебопекарна
Снимка: Мария Божилова
1 / 6
11/01/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене335 мин.
Общо355 мин.
Порции10

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

В чаша се сипва до половината хладка вода. Прибавя се захар 1 ч.л.

Разбърква се до стопяване на захарта, след което се прибавя маята.

Разбърква се и се оставя за 10 мин, за да шупне маята.

След като маята шупне, се изсипва в контейнера на хлебопекарна. Отгоре се сипва брашното от лимец.

Солта с останалата захар се разбърква с олиото и се прибавя към брашното.

Млякото се прибавя най-накрая.

Включва се на програма за Бял хляб.

След като хлябът от лимец се изпече, контейнерът се изважда от хлебопекарната, като не се оставя на режим подгряване.

Млечният лимецов хляб в хлебопекарна се изважда от контейнера 30 мин, след като се изпече.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: