Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Млечен лимецов хляб в хлебопекарна

Млечен лимецов хляб в хлебопекарна

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6894k2k9
Млечен лимецов хляб в хлебопекарна
Снимка: Мария Божилова
2 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
335 мин.
Общо
355 мин.
Порции
10
"А само как ухае този млечен лимецов хляб..."

Необходими Продукти

  • брашно от лимец - 700 г
  • прясно мляко - 350 мл
  • олио - 50 мл
  • захар - 1 1/2 ч.л.
  • сол - 3 ч.л.
  • суха мая - 11 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В чаша се сипва до половината хладка вода. Прибавя се захар 1 ч.л.

Разбърква се до стопяване на захарта, след което се прибавя маята.

Разбърква се и се оставя за 10 мин, за да шупне маята.

След като маята шупне, се изсипва в контейнера на хлебопекарна. Отгоре се сипва брашното от лимец.

Солта с останалата захар се разбърква с олиото и се прибавя към брашното.

Млякото се прибавя най-накрая.

Включва се на програма за Бял хляб.

След като хлябът от лимец се изпече, контейнерът се изважда от хлебопекарната, като не се оставя на режим подгряване.

Млечният лимецов хляб в хлебопекарна се изважда от контейнера 30 мин, след като се изпече.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: