Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Банички»Постни дълги банички със суров картоф и лук

Постни дълги банички със суров картоф и лук

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k8k7
Постни дълги банички със суров картоф и лук4 / 4
11/01/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
8
"Постни и безкрайно вкусни банички с лук и картоф - отгоре на всичко имаме и рецептата"

Необходими Продукти

  • одрински кори - 1 пакет (8 бр. кори)
  • картофи - 8 бр. средни
  • кромид лук - 1 - 2 глави
  • сол - 1 ч.л.
  • олио - 1 к.ч.
  • черен пипер - 1 к.л.
  • джоджен - 3 ч.л. сушен
  • малко олио за намазване на завитите банички
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и настъргват на едро ренде. Посоляват се със солта и се разбъркват хубаво. Оставят се за 20 минути, за да си пуснат водата.

След като мине това време, настърганите картофи се изстискват хубаво с ръце, за да се изцедят от водата, и се прехвърлят в купа. Добавя се малко сол към тях, нарязаният на ситно кромид лук, смлян черен пипер, стритият сушен джоджен и олиото. Сместа се разбърква хубаво и се разделя на осем части, за да сме сигурни, че ще я разпределим равномерно върху осемте одрински кори.

Върху кората се разпределя равномерно част от плънката, широките страни на кората се прегъват един пръст навътре и кората се прегъва и оформя на дълга баничка. Така се процедира и с останалите седем кори.

Постните дълги банички се прехвърлят в тавичка с постлана на дъното хартия за печене и с помощта на четка се намазват с малко олио отгоре. Аз ги разпределих в две тавички и изпекох последователно постните банички.

Тавата с дългите банички се слага в предварително загрята на 180 градуса фурна на средна решетка и включен вентилатор за около 30 минути.

Постните дълги банички със суров картоф и лук могат да се поднесат както топли, така и охладени - и в двата случая са много вкусни. Непременно ги пригответе.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: