Начин на приготвяне
Бутертестото се нарязва на 8 квадрата.
Двата срещуположни ъгъла на всеки квадрат се разрязват и получените ленти се прехвърлят в срещуположните краища. Поставят се в тава и се пекат в предварително загрята фурна на 200 градуса 5 минути и след това фурната се намалява на 170°C и печенето продължава още 20 минути.
Оставят се да изстинат.
Пилешкото месо се нарязва на хапки и се задушава в олиото.
Прибавят се двата вида лук и след като омекнат, се подправя с розмарин и сол.
Залива се с виното и след около 5-6 минути се добавят маслините.
Ястието се готви до оставане на мазнина.
Изстиналите воловани се пълнят с пилешкото месо и се гарнират с пресни зеленчуци.
Добър апетит с тези воловани с пилешко месо!
Коментари