Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Крем карамел»Сполучлив крем карамел с кафява захар

Сполучлив крем карамел с кафява захар

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Сполучлив крем карамел с кафява захар
Снимка: Мария Симова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
5
"Разкошен крем карамел, който е повече от сполучлив - насладете се на всяка хапка"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • прясно мляко - 360 мл
  • кафява захар - 60 г за яйчената смес
  • ванилия - 1 прахче
  • кафява захар - 60 г за карамела
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Намажете 5 десертни купички (може и специални купички за крем карамел) с малко масло.

В метален съд поставете захарта за карамела и я разтопете до златисто кафяв цвят. Разпределете карамела по дъното на купичките.

За крема затоплете млякото и добавете захарта и бъркайте, докато захарта се разтопи, оставете да се поохлади. В купа прибавете яйцата и ванилията разбъркайте, с телена бъркалка (не с миксер) до еднородна смес.

Налейте млякото, в което се е разтопила захарта, при непрекъснато бъркане. Прецедете сместа – лично аз го правя два пъти. Разпределете крема по купичките и ги подредете в тава. Налейте топла вода (не гореща), която да покрие 2/3 от височината на купичките.

Поставете тавата с крем карамела в предварително нагрята на 140 минути фурна, на средно ниво и с включени горен и долен реотан. Печете за точно 1 час, след което извадете тавата и оставете крем карамела с кафява захар да се охлади в нея.

Винаги сполучлив десерт, нежен без шупли и невероятно вкусен!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: