gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Пълнена Питка»Пълнена питка със сирене и кашкавал

Пълнена питка със сирене и кашкавал

Мария СимоваМария Симова
Гуру
1k16k3k10k19
Пълнена питка със сирене и кашкавал
Снимка: Мария Симова
1 / 6
16/01/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции6
"Поднесете пълнената питка със сирене и кашкавал с чаша айран и всичко ще бъде перфектно"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нищо не ухае по-добре от тази пълнена питка със сирене и кашкавал!

В купа смесете захарта, маята, затопленото прясно мляко, яйцето и олиото. Добавете 2 ч.ч. брашно и разбъркайте много добре. Прибавете 1 равна ч.ч. сол и отново разбъркайте. Покрийте купата със стреч фолио и оставете за 30 минути тестото да втаса.

През това време настържете сиренето и кашкавала, отделете една трета от сместа за поръсване на пълнената питка, а останалата смес оформете голяма топка.

Върху обилно набрашнен плот, сипете втасалото тесто и доомесете до гладко и нелепящо се по пръстите тесто. Разстилате тестото натискайки го с ръце на плоска питка. Поставете в средата топката сирене и кашкавал, съберете краищата на питката и затворете топката, отново разстилате внимателно на тънка питка.

В тава за пица, постлана с хартия за печене, поставете разстланата питка, намажете я с предварително смесените жълтък и кисело мляко. Поръсете със заделената смес от сирене и кашкавал и поставете тавата в предварително нагрята на 180 градуса фурна, печете за около 30 минути до златисто кафяв загар отгоре.

Извадете изпечената питка с кашкавал и сирене и нарежете на 6 триъгълни парчета с нож за пица.

Сервирайте гореща питката, с чаша вкусен айран. Много вкусна и пухкава питка, опитайте и ще ви хареса!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: