gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Реване»Оригинално турско реване

Оригинално турско реване

Elena TodorovaElena Todorova
Чирак
9494905k
06/03/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"Сиропирано реване по класическа рецепта! Наслада за малки и големи, със спомен от детството!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре е първо да приготвите сиропа, за да има време да се охлади. Смесете водата и захарта и кипнете. Варете сиропа 5 минути на умерен огън, добавете лимона, нарязан на филии и варете още 3 минути. Свалете от котлона и оставете да се охлади.

Разбийте яйцата със захарта до получаването на пищна пяна. Добавете киселото мляко, в което сте угасили содата бикарбонат.

При непрекъснато разбъркване сипете олито. Постепенно се прибавят гриса, брашното, което сте пресяли с бакпулвера и настърганата лимонова кора.

Готовата смес се изсипва в намазнена и набрашнена тавичка и се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна до златисто.

Реването се изважда от фурната и още докато е горещо се залива с охладения захарен сироп. Гарнирайте по избор и .

Да ви е сладко - получава се страхотен турски сладкиш!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
535
47
35
20
10
Дай твоята оценка: