gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Руски меден сладкиш

Руски меден сладкиш

Elena TodorovaElena Todorova
Чирак
9493301k
Руски меден сладкиш1 / 2
16/10/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне25 мин.
Готвене45 мин.
Общо70 мин.
Порции4

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Затоплете меда на водна баня. Отделете жълтъците на яйцата и ги разбийте със захарта, след което ги добавете към меда. Овкусете с канела и карамфил. Разбъркайте содата в 1 ч.ч. брашно и я добавете към медената смес.

Разбийте белтъците на твърд сняг и ги добавете към останалите продукти. Време е да добавите още малко брашно, така че да получите гъсто тесто.

Сместа се изсипва в предварително намазнен и набрашнен съд за печене и се поръсва с натрошени орехови ядки. Медената пита се пече около 40 минути при 170 - 180 градуса до получаването на златиста коричка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: