Рибен пай с бутер тесто
Riblja pita sa lisnatim testomPuff Pastry Fish Pie
gotvach.bg»Рецепти»Солени Печива»Солен Пай»Рибен пай с бутер тесто

Рибен пай с бутер тесто

TanyaGyurovaTanyaGyurova
Помощник Готвач
1267715647852
Рибен пай с бутер тесто
Снимка: TanyaGyurova
1 / 7
17/01/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Вкусен рибен пай с бутер тесто, който с удоволствие ще приготвим още днес"

Необходими Продукти

  • бутер тесто - 1 пак.
  • риба тон - 1 бр. консерва
  • лук - 1 голяма глава
  • сметана за готвене - 100 г
  • яйца - 1 бр.
  • черен пипер
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Задушавате лука, нарязан на средно големи парчета, докато омекне.

Посолявате лука и добавяте при него филето от риба тон.

Овкусявате с черен пипер и добавяте готварската сметана.

Отваряте бутер тестото и сипвате в средата му по дължина плънката.

Правите от двете страни разрези в тестото като ленти с дължина ок. 5-6 см и ширина ок. 2-3 см.

Загъвате плънката с тестото като го завивате, редувайки лентите от двете страни, за да се получи нещо като рибена кост или все едно плетете бутер плитка.

Ако ви е трудно, просто го завийте от двете страни и прищипете отгоре. Може да направите дупчици с клечка за зъби.

Намажете завития солен пай с разбито яйце леко с четка.

Печете на 220 градуса до златисто.

Много вкусен Рибен пай с бутер тесто!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: