gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пастет»Класически пастет от пилешки дробчета

Класически пастет от пилешки дробчета

Христинка КолеваХристинка Колева
Иноватор
2353k6175911
Класически пастет от пилешки дробчета
Снимка: Христинка Колева
1 / 3
19/01/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
"Домашен пастет от пилешки дробчета, с който и цял хляб може да се изяде"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките дробчета се измиват и подсушават на кухненска хартия.

В тефлонов тиган се загряват зехтинът и кравето масло. Задушават се нарязаният лук и чесън.

Добавят се пилешките дробчетата, които също се запържват леко.

Отвътре трябва да останат леко розови.

Прибавя се заквасената сметана. Сместа се разбърква и отстранява от котлона.

Овкусява се домашният пастет със сол и черен пипер.

Прехвърля се в пасатор или нутрибулет. Пасира се до гладкост.

Съхранява се пастет от пилешки дробчета в бурканчета в хладилник.

Приятен апетит!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: